Vrnjacka Banja Apartmani

Banje Srbije


Na našem mini portalu, možete saznati osnovne informacije o svim banjama u Srbiji, gde se banje nalaze, za koje bolesti se preporučuju, istorijske i kulturne znamenitosti, i naravno hotelski i privatni smeštaj. Pored smeštaja, mozete saznati za svako mesto kakvu klimu ima, i kakvu turističku ponudu pruža u toku letnje sezone. Neke banje su već postale mondenska mesta kao sto su Vrnjačka Banja i Sokobanja. Vrnjačka Banja u toku sezone ostvari do 800.000 noćenja a Sokobanja je već premašila preko 1.000.000 noćenja u toku sezone.

Većina banja u Srbiji leži u podnožju planina, okružene su šumom, zaštićene od jakih vetrova i imaju blagu klimu, tako da predstavljaju destinacije pogodne za odmor turista koji nisu ljubitelji zimskih sportova i niskih temperature. U blizini banja nalaze se spomenici kulture, planinski turistički centri, lovna područja.

Banje u Srbiji svake godine vam pripremaju programe za odmor, rekreaciju i rehabilitaciju, programe kulturno-zabavnog sadržaja kao i organizovane izlete do obližnjih izletišta.


O Banjama

Kratak istorijat


Banje Srbije imaju veoma bogatu istoriju poznatu još iz doba Rimljana (Niška Banja, Vrnjačka Banja). Još pre 2000 godina Rimljani su na prostorima današnje Srbije gradili izvore lekovite mineralne vode. Gradili su bazene, bunare i oporavilišta za svoje legionare. O svemu ovome nam svedoče brojna arheološka istraživanja iz 19 veka, i kasnije. Uostalom Rimljani su ovu praksu imali u čitavoj Evropi stoga se Srbija po ovakvim lokalitetima ubraja među najbogatije zemlje Evrope.

banjski turizam srbija

Ponuda Banja i srpskog banjskog turizma


Banje su lečilišta koje su bogate lekovitom vodom, blatom, vazduhom ili drugim svojstvima koja pomažu, ili olakšavaju tegobe, ubrzavaju lečenje ili zarastanje, ili pak na neki drugi način pomažu procesu ozdravljenja. Najčešće su u to izvori geotermalne ili mineralne vode, mada su neke banje bogate i lekovitim blatom, a neka mesta u planinskim predelima se zbog čistog i svežeg vazduha nazivaju "VAZDUŠNIM BANJAMA" (Sokobanja).

Smatra se da Srbija leži na jezerima termomineralnih voda. Postoji preko 1000 izvora mineralnih voda i na njima je napravljeno preko 40 Banja. Banje su mesta okružena prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim nasledjem. Banje su pogodne za turizam jer u njima možete boraviti i leti i zimi. Iako se vezuju za lečilišta i rehabilitaciju Banje Srbije sve više postaju mesta gde se možete zabaviti, odmoriti, kulturno uzdizati.

Banjski turizam Srbija i lekovita svojstva

 

Takođe Banje Srbije mogu mnogo toga ponuditi i onima koji tamo duže borave. Veoma su značanje Banjske terapije koje su idealne za prevenciju svih vrsta bolesti, pa vam pomažu da se oporavite, vratite svoje psihofizičko stanje, duhovne sposobnosti, odličnu formu i izgled. Banje Srbije svojim lekovitim svojstvima obnavljaju elastičnost kože i opuštaju mišiće. Sve terapije se izvode pod kontrolom specijalizovanog medicinskog osoblja.

Sport i rekreacija

 

Banje Srbije su poznate i po dolasku brojnih sportista za vreme pripremnog perioda, jer se stalno ulaže u infrastrukturu Banja Srbije. Bilo da ste profesionalac ili rekreativac Banje Srbije vam pružaju brojne sportske aktivnosti i odmor, kako u zatvorenim dvoranama, tako i na otvorenim sportskim terenima: tenis, mini-golf, vožnja biciklom, trčanje, plivanje, fudbal, odbojka, rukomet, košarka.

Zdravlje - spa & wellness

 

Danas sa ponosom možemo da kažemo da u banjama dolaze mladje populacije, željne psihičkog i fizičkog odmora u nadi da što bolje iskoriste svoje dragocene odmore, a svoje baterije napune za nove radne dane. Turizam u Srbiji je glavni pokazatelj u kom smeru Srbija treba da se razvija. Osim poljoprivrede, turizam je glavna privredna delatnost i sve više se ulaže u turističke destinacije u Srbiji. Od vodećih banja na prvom mestu po posećenosti su Sokobanja i Vrnjačka Banja.

Vesti

Doček Nove 2014 u hotelu Kralj u Vrnjačkoj Banji

Banje Srbije

banja hoteli

I Hotel Kralj u Vrnjačkoj Banji nudi vam doček Nove 2014 godine odnosno mogućnost da najludju noć provedete baš u ovom vrnjačkom ugostiteljskom objektu. Hotel Kralj nudi trodnevni aranzman u koji ulaze dva noćenja , svečana večera sa specijalitetima domaće kuhinje i pića i to u neograničenim količinama. Naravno za dobar stimung I atmosferu tu je muzički bend koji će zabavljati goste. Sledećeg dana, dakle 1.januara goste očekuje tzv. kasni doručak do 12 sati I to na bazi švedskog stola. U večernjim satima repriza dočeka Nove godine. 2. januara takodje kasni doručak do 12 sati. Za sve ovo potrebno je izdvojiti od 16.700 do 18.700 dinara po osobi.

Više o hotelima u Vrnjačkoj Banji, pogledajte ovde.